Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Umaknjena obtožnica zoper Popoviča

Odvetnik Matoz napoveduje, da bo višje sodišče zavrnilo pritožbo tožilca Pečnika Žurnal24 main
Koprski tožilec Bojan Pečnik je zaradi pomanjkanja dokazov umaknil obtožnico zoper župana Borisa Popoviča, Anteja Guberaca, Georga Subana, Zdravka Hočevarja, Marcela Kačinarija in Borisa Strleta.

Popoviča je obtožnica bremenila kaznivega dejanja prikrivanja, poneverbe in neupravičenega sprejemanja daril, ko je bil še predsednik Nogometnega kluba Koper v letu 2001, medtem ko je Marcela Kačinarija, Zdravka Hočevarja in Borisa Strleta obtožnica bremenila poslovne goljufije, Georga Subana neupravičenega dajanja daril, Anteja Guberaca pa prikrivanja. Odvetnik Franci Matoz nam je potrdil, da bo odškodninska tožba zoper državo in preiskovalnega sodnika najverjetneje v višini okoli 500 tisoč evrov.

Tožilec je umaknil obtožnico tudi zoper Anteja Guberaca, Georga Subana, Zdravka Hočevarja, Marcela Kačinarija in Borisa Strleta. © Saša Islamovič

 
Iz obrazložitve umika obtožnice po pisanju Dela izhaja, da je pokojni Branko Kodrič, tedanji podžupan in predsednik Nogometnega kluba Koper, leta 2000 z županom Dinom Pucerjem in podžupanom Darkom Kavretom sklenil dogovor o finančni pomoči nogometnemu klubu. Občina je leta 2000 nakazala 25 milijonov tolarjev, leto pozneje pa še 15 milijonov, na videz zato, da bi vlagala v stadion, v resnici pa zato, da bi denarno pomagala klubu. Za prenos financ in porabo sredstev pa naj bi poskrbel Kodrič. Iz zaslišanja prič je postalo jasno, da ni šlo za to, da bi koga spravili v zmoto, temveč so v občinski upravi ves čas vedeli, da gre za pomoč nogometnemu klubu. Pri tem komisija, ki so jo sestavljali Marcel Kačinari, Zdravko Hočevar in Boris Strle, ni imela nobene vloge. Priče pa so tudi potrdile, da s tem denarjem in naložbo ni imel nič niti zdajšnji koprski župan Boris Popovič.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.