Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Umikala se je oviri v predoru in se zaletela v steno

Voznica se je umikala oviri in se zaletela v steno predora. Promet na štajerski avtocesti je bil kar nekaj časa oviran.

Zaradi prometne nesreče, ki se je v predoru Ločica proti Celju zgodila nekaj po 7.30, je bila štajerska avtocesta zaprta dobro uro in pol, zapirali pa so tudi ostale predore.

Kot so nam povedali na Policijski upravi Celje, je bilo v nesreči udeleženo eno vozilo.

Na Darsu so dodali, da se je voznica želela izogniti oviri na cesti. Šlo je za predmet, ki je odpadel s tovornjaka. S prehitevalnega pasu je močno zavila desno, se zaletela v predorsko steno, nato pa jo je prek voznih pasov odbilo še v steno ob prehitevalnem pasu.

"Predor je pod videonadzorom in naši operaterji v nadzornem centru Vransko so takoj, ko so opazili oviro, aktivirali utripajočo rumeno luč, hitrost vožnje prek spremenljive prometne signalizacije omejili na 60 km/h,  o nevarnosti ovire na cesti pa so opozarjali tudi elektronski portali nad avtocesto. Delavci DARS d.d. iz pristojne avtocestne vzdrževalne baze Vransko so bili takoj napoteni, da odstranijo oviro na vozišču v predorski cevi. Na kraj dogodka so prispeli minuto za tem, ko je voznica, ki se je želela izogniti oviri, zapeljala v predorsko steno. Takoj ob nesreči so iz nadzornega centra Vransko aktivirali rdečo luč," so pojasnili v Darsu.

Na srečo jo je voznica odnesla le z lažjimi poškodbami.

Komentarjev 1
  • pikijakob 16:02 20.februar 2013.

    pa voznika kamjona naj tudi najdejo...