Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Umor rešili po 132 letih

lobanja Shutterstock
V Veliki Britaniji po dobrem stoletju le rešili uganko enega izmed bolj ostudnih umorov.

Pred 132 leti je bogato 55-letno vdovo Julio Martho Thomas napadla njena služabnica Kate Webster. Vdovo je porinila po stopnicah, jo zadavila in razkosala truplo. Nato jo je skuhala, nekaj ostankov pa dala jesti sosedovim otrokom.

Websterjeva je bila sicer polnokrvna prestopnica, večkrat je bila zaprta, tudi zaradi vlomov. Pri Thomasovi je delala le dva meseca, preden jo je ubila, nikoli pa nista bili na isti valovni dolžini, saj je vdovo močno motilo služabničino popivanje.

Del posmrtnih ostankov Thomasove so našli takoj po umoru, lobanja pa je ostala skrita vse do lanskega oktobra.

Potrjen vzrok smrti
Potem ko so med gradbenimi deli našli lobanjo le slabih sto metrov od kraja, kjer je Thomasova umrla, so lahko dokončno določili vzrok smrti in zaprli primer.

Mrliška oglednica je zdaj potrdila, da je 55-letnica umrla zaradi zadušitve in poškodbe glave.

"To je vznemirljiv primer in dober zgled, kako lahko detektivsko delo stare šole, zgodovinski zapisi in prednosti sodobne tehnologije rešijo tak primer," je za britanske medije dejal Clive Chalk, inšpektor s Scotland Yarda.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.