Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Umor študenta: "Vsi smo imeli odprta okna"

Umor študenta v Zagrebu
1/3
Igor Kralj/PIXSELL
Hrvaško pretresa umor študenta, ki naj bi mu vlomilec prerezal vrat. V mlaki krvi ga je našel mlajši brat. Policija je že privedla osumljenca.

Študenta gradbeništva, ki je bil tudi predsednik študentskega združenja, ki se je ukvarjalo z energetsko učinkovitostjo in svetovanjem, je brat našel v družinskem stanovanju v zagrebškem naselju Špansko v soboto okoli 15. ure.

Policija je v nedeljo že aretirala osumljenca brutalnega umora. Mladenič je bil ubit z ostrim predmetom, najverjetneje nožem, obdukcija pa bo potrdila vzrok smrti, so sporočili s policije. Na vratih stanovanja tudi naj ne bi bilo znakov vloma.

"Starši so le uro pred umorom odšli v trgovino, zato je bil fant sam doma," so za 24sata.hr povedali sosedi. "Vso noč smo prebedeli pred blokom, da bi pomagali družini. Govori se, da ga je ubil vlomilec, ki je vstopil skozi odprto okno, ampak gre za povprečne ljudi in ne vemo, kaj vrednega bi lahko iz stanovanja odnesel," pa so povedali prijatelji umorjenega.

"Vsi smo imeli na stežaj odprta okna. Zdi se, da je morilec naključno izbral, skozi katero bo vstopil," so še povedali prestrašeni sosedi.

Pred vhodom v stavbo so prižgali sveče in položili bele vrtnice.

Komentarjev 1
  • sasquatch 12:45 08.julij 2012.

    to najverjetneje ne bo držalo. tisti, ki je namenoma vstopil v stanovanje v času, ko se je nesrečni študent nahajal v njem in je študenta umoril, je vstopil z namenom, da tega študenta umori in ne, da ga okrade. kdor ...prikaži več bi imel namen nekoga okrasti, bi vedel po kaj gre in bi vlomil oz. vstopil v stanovanje takrat, ko noter 100% ne bi bilo nikogar, ne pa takrat, ko je nekdo 100% noter. scenarij, katerega ste s pomanjkljivimi in nepopolnimi informacijami v vaših glavah na silo zložili skupaj samo zato, da prvi poročate o dogodku, spada bolj v hollywood.