Slovenija > Črna kronika
166 ogledov

Umor v Izoli: V tem tednu poklical policijo in povedal, da do umora ostajata še dve uri

slovenija 09.01.13. dimniki, obcina izola, foto: suzana kos Suzana Kos
Tridesetletni moški je v stanovanju v Izoli umoril in obglavil 59-letnega moškega. Storilec naj bi imel hude duševne motnje. V tem tednu je poklical policijo in povedal, da do umora ostajata še dve uri.

Policisti koprske policijske uprave še preiskujejo umor v Izoli, na katerega jih je opozorila občanka, ki je nekaj pred 17. uro policistom povedala, da je od prihodu domov našla hudo poškodovano truplo svojega moža. Ob prijavi je podala tudi sum, da je dejanje izvedel sin, ki se najverjetneje še vedno nahaja v objektu. Glede na zbrana obvestila naj bi imel osumljeni duševne motnje.

Vodja koprskih kriminalistov Dean Jurič je pojasnil, da so policisti, po tem ko se nihče ni odzval na trkanje in zvonjenje, vdrli v objekt. V enem prostoru so našli truplo 59-letnega moškega, v drugem prostoru pa našli 30-letnega osumljenega, sina, ki se je močno upiral aretaciji.

Kot smo poročali včeraj, je policija danes potrdila, da je sin očeta tudi obglavil. Vzrok smrti bo policija potrdila šele po končani obdukciji.

Ob ogledu kraja dejanja pa so policisti ugotovili, da je osumljenec oblačila odvrgel v smetnjak pred hišo.  "Glede na zbrana obvestila, naj bi imel slednji dušene težave. Na policiji smo se zato odločili, da v skladu z zakonom, postavimo odvetnika, ki je tekom ogleda zagotavljal pravice osumljenega," je povedal Jurič.

Sin pred dnevi že grozil z umorom ...

Policija zaznamkov o preteklih nasilnih kaznivih dejanjih osumljenca nima, jih je pa nase opozoril v tem tednu, ko je v ponedeljek, 8. maja, okoli ene uri ponoči anonimno poklical in povedal, da ostajata še dve uri do umora.

OKC Koper je skušal poklicati klicatelja nazaj, a se nihče ni javil. Naslednji dan so se na naslovu, od koder je prišel klic in se je včeraj zgodil umor, oglasili tudi policisti. V pogovoru z žrtvijo so ugotovili, da je policijo klicatelj najverjetenje njegov sin. Oče je zagotovil, da bo sinu naslednji dan zagotovil zdravniško oskrbo. Policisti so s tem obravnavo dogodka zaključili.

Komentarjev 1