Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Umor v Kočevju: prijeli štiri pritožbe

policija Anže Petkovšek
Ljubljanski sodnik je včeraj pozno zvečer zaključil zaslišanja vseh sedmih oseb, ki naj bi v nedeljo do smrti potolkle Zupanca. Za šest odredil pripor, štirje so se pritožili.

Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Ljubljani je včeraj do polnoči zaslišal vseh sedem oseb, ki so osumljene storitve kaznivega dejanja umora in kaznivega dejanja nasilništva.

Za eno od zaslišanih oseb, ki je že prestajala zaporno kazen na odprtem oddelku zavoda za prestajanje kazni zapora, je preiskovalni sodnik odredil prestajanje kazni na zaprtem oddelku. Za ostalih šest je preiskovalni sodnik odredil pripor iz pripornega razloga ponovitvene nevarnosti.

Vsi zaslišani imajo možnost pritožbe zoper sklep preiskovalnega sodnika, in sicer v roku 24 ur, ko jim je bil sklep vročen. Danes do 15. 30 je sodišče že prejelo štiri pritožbe zoper sklep preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Ljubljani. O njih bo odločil izvenobravnavni senat v roku 48 ur od prejema.

Naj vas spomnimo

V nedeljo je sedem moških, oboroženih s palicami in sekirami, na bencinskem servisu v Kočevju napadlo moškega. Vpričo žene in enoletnega otroka so ga potolkli do smrti. Kmalu zatem so policisti v Kočevju prijeli sedem moških, starih med 22 in 35 let, ter jim odvzeli prostost.

Komentarjev 1
  • privat 07:03 04.marec 2012.

    V kočevju moraš biti policaj ali pa cigan da lahko resno jemlejo pritižbe...ah kaj čmo govorit o ciganskem mestu??