Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Umori s podpisom srbskega profesionalca

Kraj ob jezeruAnnecy, kjer se je zgodil štirikratni umor. Reuters
Francoska policija mesec in pol po brutalnem umoru britanske družine in kolesarja še išče storilca. Ugotovili pa so, da je umore izvršil izurjen morilec z Balkana, najverjetneje iz Srbije.

Analize strokovnjakov so pokazale, da je morilec uporabil avtomatsko pištolo škorpijon, zaradi česar domnevajo, da so žrtve umrle pod streli najetega morilca iz srbskih mafijskih krogov, piše Blic. Naročniku umora pa kljub analizam niso nič bližje.

Tudi Crispin Black, strokovnjak za terorizem in obveščevalne službe, je za britanski časnik The Week zapisal, da je uporabljeno orožje podpis srbske mafije, s katerim lahko upravljajo le zelo izkušeni strelci. "To orožje je podpis raznovrstnega in agresivnega balkanskega bratstva, ki se včasih imenuje tudi srbska mafija, vendar pravzaprav vključuje pripadnike vseh narodov nekdanje Jugoslavije," je  zapisal Black.

Nekaj časa so mediji ugibali, da je do štirikratnega umora pripeljal spor med bratoma Al Hilia.



Komentarjev 2
  • Erika Brecelj 17:19 03.oktober 2012.

    Omenjenega orožja sploh ni težko obvladovati, z njim so pa rokovali številni vojaki v času vojne na Balkanu. Po nekaterih podatkih, ga je največ tudi tukaj ostalo, za mafijce je pa pač idealno, ker je le nekoliko večje od pištole, ...prikaži več idealno ga skrijejo med prtljago in tudi v tok ob telesu, poleg tega pa omogoča kar do 1000 izstrelkov v minuti in odlično dušenje zvoka. Idealno za mafijce? Prav gotovo! Podpis mafije? Pa kaj še - pač vzamejo njim najbolj primerno kar se jim ponuja na domačem trgu. Drugače bi verjetno uporabljali uzije, a tu niso razširjeni.

  • Žurnalček 01:46 03.oktober 2012.

    Nisem vedel , da sem dolžil tako mafijsko orožje !