Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Umoril svojega polbrata

Okrvavljen nož Shutterstock
Podrobnosti včerajšnje družinske tragedije. Petinštiridesetletnik umoril polbrata, zabodel tudi 70-letno mamo.

Tragedija se je zgodila včeraj okoli 18. ure v domači stanovanjski hiši v Ihovi. "S kuhinjskim nožem je najprej zabodel svojega 50-letnega polbrata, takoj za tem pa, prav tako v hiši, še svojo 70-letno mamo. Zabodeni brat je ob stanovanjski hiši umrl, mama pa je stekla k sosedom po pomoč," so pojasnili na PU Maribor. Policisti so osumljenca z uporabo prisilnih sredstev prijeli na kraju.

Stanje 70-letnice kritično

Poškodovana ženska se zdravi v mariborskem UKC, zdravniki se za njeno življenje še vedno bojujejo.

V bolnišnico so odpeljali tudi domnevnega osumljenca, ki ima lažje telesne poškodbe. "O motivu je ta trenutek še prehitro govoriti, saj preiskava še traja, kriminalisti pa za zdaj dejanje obravnavajo kot kaznivi dejanji umora in poskusa umora," so še pojasnili na PU Maribor. 

Vsak svoj motiv

Na področju PU Maribor sta to že 11. in 12. žrtev umora oziroma uboja ali poskusa tega najhujšega dejanja letos. Lani je bilo po podatkih PU Maribor na tem območju v istem obdobju sedem umorov. "Ne moremo trditi, da je z dejanji povezana kriza, saj se motivi med sabo razlikujejo," je pojasnil Šadl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.