Slovenija > Črna kronika
42 ogledov

Umoril tudi starejšo žensko

Poleg otrok je belgijski morilec umoril tudi neko starejšo žensko. Žurnal24 main
20-letni belgijski morilec, ki je že moril v enem od tamkajšnjih otroških vrtcev, je osumljen tudi umora starejše ženske.
Kim De Gelder, ki je prejšnji teden umoril dva otroka in vzgojiteljico, naj bi 16. januarja letos umoril 73-letno žensko, ki so jo našli zabodeno v njenem stanovanju v bližini mesta Antwerpen. Dogodek se je zgodil, medtem ko je bil njen mož na obisku pri sosedih, motiv za napad pa naj ne bi bil rop. Sorodniki umorjene ženske so o domnevnem storilcu že obveščeni, povedali pa so, da so si nekako oddahnili, ker vedo, da je osumljenec za ta grozovit umor znan.

Spomnimo: Mlad Belgijec je takoj po vstopu v vrtec začel napadati z nožem, pri čemer je ubil šest in devetmesečnega otroka ter 54-letno vzgojiteljico. Deset otrok in dve vzojiteljici pa je ranil. Iz bolnišnice, kamor so žrtve odpeljali po pokolu, so sporočili, da je nekaj ranjenih rahlo pohabljenih in bodo morali tudi na plastične operacije. Omenjeni pokol v Belgiji še vedno zelo odmeva, tamkajšnje prebivalstvo pa je dodobra pretreseno in prestrašeno.

Tožilec Christian Du Four je danes povedal, da je moški očitno nameraval napasti več vrtcev, saj je imel pri sebi seznam z naslovi treh vrtcev v kraju Dendermonde vključno s tistim, ki ga je dejansko napadel. Policija do zdaj ni odkrila nobene povezave med morilcem in žrtvami ali mesti, v katerih je moril.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.