Slovenija > Črna kronika
5634 ogledov

Umrl dolgoletni novinar in komentator Televizije Slovenija

RTV Slovenija Anže Petkovšek RTV Slovenija
Lajevec je na nacionalni televiziji delal od leta 1978 in vse do upokojitve leta 2003.

V 83. letu starosti je umrl dolgoletni novinar in komentator Televizije Slovenija Tomaž Lajevec, je danes zapisal MMC RTV Slovenija. V svoji karieri je pustil najgloblji pečat na področju športa, predvsem pri prenosih teniških dvobojev in tekem smučarskih skokov.

Lajevec je na nacionalni televiziji delal od leta 1978 in vse do upokojitve leta 2003. Med drugim je prenašal dogajanje poletnih in zimskih olimpijskih iger, najgloblji pečat pa je pustil s prenosi teniških dvobojev in tekem smučarskih skokov, na katerih je spremljal vseh 15 zmag Primoža Peterke.

Serijskega skakalnega asa je pospremil do dveh velikih kristalnih globusov, so zapisali pri MMC in dodali, da je med vrhunce svoje kariere štel tudi finale vaterpolskega olimpijskega turnirja leta 1988, ko sta se v Seulu za zlato udarili reprezentanci Jugoslavije in ZDA.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:13 04.julij 2023.

    Vsak je po svoje vreden,samo se o njih ne piše,zato niso vredni nič

  • ferdopis59 19:01 03.julij 2023.

    Bil je dober kometator športnih tekem. Mogoče bi se lahko mladi komentatorji od jeja kaj naučili, da bi bil šport bolj zanimiv na RTV. Ne pa da komentatorji podajajo statističe podatke, ki malo ljudi zanimajo, tisti, ki jih želijo imeti ...prikaži več jih dobijo na spletu. Ko pa kometirajo ekipne športe pa ne dohajajo ritmu tekeme in naladajo nepotrene stvari. Zato mladi nadobudni kometatorji vzamite si ga za vzor! Enako velja tudi za komentatorje na spletu!