Slovenija > Črna kronika
3041 ogledov

Huda nesreča na gorenjski avtocesti, voznik umrl

prometna nesreča, dolenjska avtocesta, nalet, vozila Žurnal24 main
Prometna nesreča se je zgodila nekaj po 5. uri zjutraj na gorenjski avtocesti.

Nesreča se je zgodila ob 5.20 na avtocesti pri Hrušici. Voznik osebnega vozila, slovenski državljan, je trčil v zaradi kolone ustavljeno tovorno vozilo na voznem pasu avtoceste. Poškodbe so bile tako hude, da je voznik osebnega avtomobila umrl. 

Gorenjska avtocesta je bila v smeri Karavank več ur zaprta. 

Voznik je letošnja šesta smrtna žrtev v prometnih nesrečah na Gorenjskem. V zadnjih petih letih je policija na tem odseku obravnavala šest smrtnih prometnih nesreč, in sicer pet v okoliščinah, kakršne so bile danes, in eno na avtocestnem priključku. Večina prometnih nesreč s tragičnim izidom je posledica trka oziroma naleta osebnih vozil v zadnji del stoječega tovornega vozila.

Odsek je najbolj nevaren v času od nedelje zvečer do ponedeljka popoldan zaradi nedeljske omejitve prometa tovornih vozil nad 7,5 ton, opozarjajo na PU Kranj. Na slovenski strani omejitev traja do 21. ure, v Avstriji pa do 22. ure. Zastoj nastane po sprostitvi prometa. Policija je ves čas zastojev prisotna na tem delu avtoceste. Pred mestom zastoja je postavljena tudi prometna signalizacija, ki voznike opozarja na kolono. Znižana je še najvišja dovoljena hitrost.

Ob zastojih upravljavec ceste vsakič poskrbi za ustrezno signalizacijo in označitev odseka. Na policiji so pojasnili, da je bila za Kravanke in današnji dan pred krajem zastoja postavljena prometna signalizacija, ki na več odsekih označuje kolono in znižuje omejitev hitrosti.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.