Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Umrl tudi napadalec na novinarko in snemalca

Vester Lee Flanagan Reševalni pas/Twitter
41-letni Vester Lee Flanagan, ki je med neposrednim poročanjem ubil novinarko in snemalca ameriške televizijske postaje WDBJ7, je v bolnišnici umrl tudi sam.

Kot smo že poročali, policisti so napadalca Vesterja Leeja Flanagana po njegovem krvavem dejanju izsledili in obkrožili; ko je ugotovil, da je v brezizhodnem položaju, se je ustrelil. Zaradi poškodb ni podlegel na samem kraju, prepeljali so ga v bolnišnici, kjer pa je po nekaj urah umrl.

Ameriški mediji poročajo, da je Flanagan tudi sam delal za ameriško televizijsko postajo WDBJ7, in sicer pod imenom Bruce Williams. Trdil je, da je bil v službi pogosto tarča rasnih diskriminacij. Na svojem Twitter profilu je izpostavil, da sta bila ravno umorjena novinarka in snemalec tista, ki sta ga najpogosteje diskriminirala.

Novinarko 24-letno Alison Parker so streli zadeli v trenutku, ko se je pred trgovskim centrom v živo pogovarjala z gostjo. Pogovor so neposredno prenašali. Novinarka je začela bežati, streli so jo zadeli v hrbet. Ubit je tudi 27-letni snemalec Adam Ward, sogovornica Vicki Gardner, direktorica gospodarske zbornice območja Smith Mountain Lake, je hudo poškodovana, njeno življenje je še vedno na nitki.

Po napadu se je strelec preko Twitterja pohvalil s svojim dejanjem in izpostavil, da ga je Parkerjeva pogosto zmerjala z rasističnimi komentarji.

 

Komentarjev 1
  • h3o 10:36 27.avgust 2015.

    torej multi kulti + demokracija (svoboda izražanja)= pokol