Slovenija > Črna kronika
56 ogledov

Umrl zaradi nepravilne uporabe agregata

električni generator Shutterstock
Nocoj se je v Pivki zgodila nesreča, v kateri je umrla ena oseba.

Ob 19.08 so Pod Nasipom v Pivki našli mrtvo osebo. "Gre za moško osebo, srednjih let. Njegova identiteta še ni potrjena," je povedala Anita Leskovec iz PU Koper.

Gasilci PGD Pivka in Postojna so izmerili koncentracijo plinov in preiskali ostale prostore v hiši. Ugotovili so, da je bil v prostoru prisoten ogljikov monoksid, ki je posledica nepravilne uporabe električnega agregata.

Na Twitterju je obrambni minister Roman Jakič potrdil smrt in obenem opozoril na pravilno uporabo agregatov. "Zaradi zastrupitve z monoksidom iz hišnega agregata je na pivškem umrl moški... Ponovni poziv k pravilni uporabi agregatov.“

Več o tem, kako se pravilno namesti in uporablja agregat, preberite na tej povezavi.

Za prvo žrtev usodna elektrika

Pred dvema dnevoma pa je pri odstranjevanju posledic ujme v naselju Rep v bližini Tinja na Pohorju umrl 20-letni moški. Nesreča se je zgodila v gozdu ob sanaciji pretrganega daljnovoda, delavec pa je umrl zaradi zastoja srca ob udaru električne energije.

Komentarjev 3
  • Marko Slovenia 02:00 08.februar 2014.

    sej ga lahko, sam prepih rabiš. no, problem imajo, ker jih kradejo...

  • McClain 00:38 08.februar 2014.

    in mi smo se vcasih smejali ko Americani niso vedeli kje je recimo Juga al pa Slovenija... Danes sem poslusal na radiu kaj vse so Slovencki odgovarjali na radiju od tega kolk drzav je v Rusiji, kaj je babuska, kdo ...prikaži več je bil Boris Jelcin itd. Kaj takega se nisem slisal... res ne!! Me ne cudi ce si tud generatorje recimo v dnevni sobi przigajo

  • 4krogci 21:43 07.februar 2014.

    ok a so ljudje res tok neumni?? In mi pravmo only in america!