Slovenija > Črna kronika
1201 ogledov

Umrl zaradi udarcev s topim predmetom

umor Saša Despot
Po opravljeni sodni obdukciji so na Policijski upravi Nova Gorica potrdili, da je 55-letni moški iz Idrijskega umrl nasilne smrti.

Vzrok smrti so bile hude poškodbe glave, ki so nastale zaradi udarcev s topim predmetom po glavi. Novogoriški kriminalisti so med ogledom kraja tragičnega dogodka našli sekiro, ki bo služila kot dokaz za kaznivo dejanje umora, je v izjavi danes povedal vodja sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica Marino Pangos.

Dejanja je osumljen 48-letni moški, ki ga je policija že prijela in ga priprla. Med kriminalistično preiskavo je bilo med drugim ugotovljeno, da je bil 48-letni osumljenec večkrat na obisku pri pokojnem 55-letniku. Umor naj bi se po sedanjih ugotovitvah policije zgodil med 9. in 11. marcem, motiv zanj pa policiji zaenkrat še ni znan.

Umrlega v stanovanju našel občan

policija izjava umor Idrija Marino Pangos | Avtor: PU Nova Gorica PU Nova Gorica
Policisti so bili o najdbi pokojnika obveščeni prejšnji ponedeljek, 15. marca, ko so popoldne prejeli klic občana o najdbi 55-letnega moškega, ki ni kazal znakov življenja. Našli so ga v stanovanju večstanovanjskega objekta v enem od naselij v Občini Idrija. Zaradi nepojasnjenega vzroka smrti, ki jo je na kraju potrdil zdravnik Zdravstvenega doma Idrija, in suma, da je bilo izvršeno nasilno kaznivo dejanje, je nadaljnjo preiskavo primera prevzela skupina kriminalistov sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica.

V sredo so v večernem času prijeli osumljenega 48-letnika in mu odvzeli prostost. Istega dne so pridobili pisno odredbo za hišno preiskavo v njegovem stanovanju. Opravili so jo naslednji dan ter našli in zasegli predmet, s katerim je bil umor izvršen. Poleg tega so kriminalisti v nadaljevanju ogleda stanovanja oz. kraja dejanja skupaj s strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija našli in zavarovali številne druge sledi in dokaze.

48-letni osumljenec je bil v petek s kazensko ovadbo utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja umora izročen v nadaljnji postopek dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju odredila pripor. Za kaznivo dejanje umora na zahrbten način je sicer zagrožena zaporna kazen najmanj petnajstih let zapora.

dezurni@zurnal24.si

 
 
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 16:26 23.marec 2021.

    Ali je že bil cepljen ? Kupim vrstni red .👮‍♂️