Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Umrla 61-letna mopedistka

Nesreča motorista Nel Pavletić/PIXSELL
V soboto ob 17.30 se je v Rogaški Slatini zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 61-letna voznica mopeda.

30-letni voznik osebnega avtomobila je med vožnjo z neprilagojeno hitrostjo z desnimi kolesi zapeljal na desni robnik ter trčil v betonsko stopnico, zaradi česar je vozilo dvignilo in obrnilo na streho. Med drsenjem po strehi je vozilo zadelo v nasproti vozečo 61-letno voznico mopeda. Ob trčenju je voznico kolesa z motorjem, ki je  na glavi uporabljala varnostno čelado, odbilo preko hodnika za pešce, kjer je z glavo trčila v zid stanovanjske hiše. Pri tem je utrpela tako hude poškodbe, da je kljub nujni medicinski pomoči, umrla na kraju prometne nesreče.

Voznik osebnega avtomobila je utrpel lažje poškodbe. Alkotest pa je pokazal tudi, da je voznik vozil pijan. Napihal je 1,04 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka. 

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bilo zoper voznika odrejeno pridržanje. Povzročitelju prometne nesreče so policisti zasegli tudi vozniško dovoljenje, so sporočili s PU Celje. .

V letošnjem letu je na območju PU Celje umrlo dvanajst, v enakem obdobju lanskega leta pa devet udeležencev cestnega prometa.

Kradejo kot srake

Sicer pa so policisti v soboto obravnavali 12 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, štiri so bile poškodovane huje, 12 pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 131 kršitev javnega reda in miru ter 155 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 88-krat posredovali na javnih krajih in 43-krat v zasebnih prostorih, pridržali so štiri kršitelje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali tri voznike. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo evidentiranih 85 tatvin, 34 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, 6 kaznivih dejanj ponarejanja listin, 5 povzročitev telesnih poškodb, 3 nasilja v družini ter po 1 kaznivo dejanje poskusa umora, preprečitev uradnega dejanja, grožnja in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Komentarjev 1
  • milek 11:59 01.julij 2013.

    Vozniki s šmarskim grbom so ubupni vozniki, vozijo se največ 60 km/h in povzročajo zastoja vse do Celja, so ekstremno okorni, ko pa so kritične situacije, pa pojma nimajo, kako odreagirati. Zato nasrkajo najšibkejši udeleženci, kot so kolesarji, motoristi.