Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Umrla, ker je kritizirala Miloševićev režim?

Voditeljica BBC Jill Dando je, tako kot voditelja Slavka Curuvija "ubil" srbski državljan, je prepričana soproga Curuvije Branka Prpa. Moški naj bi se tako voditeljema maščeval, ker sta obsojala brutalen režim nekdanjega srbskega predsednika Slobodana Miloševića.

Bary George | Avtor: EPA EPA
"Mislim, da obstaja povezava med Dandojevo in Curuvijem. Mislim, da sta bila oba umorjena," je povedala Branka Prpa in dodala, da je bilo v času Miloševićevega režima ob koncu prejšnjega stoletja, ko se je odvijala vojna na Kosovu, umorjenih veliko ljudi, ki so nasprotovali omenjenemu režimu.

"Preprosto bi te ubili in odšli stran. Ko gledaš na uboje v tistem času, ti postane jasno, da se je umor novinarke zgodil v tem kontekstu," je dejala Prpova, sicer po izobrazbi zgodovinarka.

Med umorom Dandove 11. aprila leta 1999 in njenega moža je tako Prpova našla več podobnosti. Oba sta bila raziskovalna novinarja, ki sta bila napadena, ko sta prišla domov in ubita s strelom v glavo, poroča Daily Mail.

Na možnost srbske povezave pri umoru, je že med sojenjem nakazal Bary George. Ta je bil spoznan za krivega umora Dandove leta 2001 in je za rešetkami živel vse do leta 2008, ko so ga izpustili po njegovi pritožbi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.