Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Umrla sopotnica ni bila pripeta

Policija Andrej Leban
Silovito trčenje v drog prometne signalizacije. Pripet je bil le voznik.

V včerajšnji popoldanski nesreči v Mariboru je življenje na kraju izgubila 24-letna ženska iz Slovenske Bistrice, ki je sedela zadaj v vozilu. Poleg 38-letnega voznika je bil v avtomobilu na sprednjem sedežu še 41-letni sopotnik iz Miklavža na Dravskem polju. Policisti so ugotovili, da je bil z varnostnim pasom pripet le voznik. Oba moška sta v nesreči utrpela hude poškodbe, zdravijo ju v UKC Maribor.

S kolesom v robnik

Preiskovalna sodnica je odredila izvedeniški pregled udeleženega vozila, ki bo pokazal, ali je bilo  vozilo pred nesrečo tehnično brezhibno. Voznik je vozil osebni avtomobil po levem prometnem pasu, desnega smernega vozišča Ptujske ceste, iz smeri Miklavža proti centru Maribora. Pred odcepom za hitro cesto, je z vozilom zapeljal v levo in s sprednjim levim kolesom trčil v robnik dvignjene površine, ki ločuje smerni vozišči.

Po trčenju je z levimi kolesi zapeljal na dvignjeno travnato površino, z levim bočnim delom vozila oplazil kovinsko mrežasto ograjo, na sredini  dvignjene ločilne površine, nato pa s prednjim levim delom vozila silovito trčil v kovinski drog vertikalne prometne signalizacije.

Voznika bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.