Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Umrla zaradi prezaposlenosti zdravnikov

Sedemmesečna dojenčica iz angleškega Stafforda je umrla, ker zdravniki v bližnji bolnišnici niso imeli časa zanjo, vožnja do naslednje pa je bila zanjo usodana.

Charlotte Waters je reševalce poklicala, ko je svojo sedemmesečno Holly našla nezavestno v njeni posteljici. A kljub hitremu prihodu - prišli so v štirih minutah - deklice niso mogli rešiti.

Usodna predolga vožnja?

Reševalci bi jo morali odpeljati v bolnišnico, ki je od njenega doma oddaljena štiri kilometre, vendar je tamkajšnji urgentni oddelek zaradi pomanjkanja osebja zaprt, otroški oddelek pa je bil povsem poln. Zato so jo napotili v bolnišnico na severu mesta, ki pa je od njenega doma oddaljena 35 kilometrov, poroča Daily Mail.

Od klica na pomoč do bolnišnice je tako minilo skoraj 50 minut, ki so bile za Holly usodne. Takoj ob prihodu so jo namreč razglasili za mrtvo. "Dejali so nam, da je umrla dve minuti pred prihodom v bolnišnico Severni Staffordshire. Če bi šla v bolnišnico Stafford in bi jo stabilizirali, nato pa poslali v Severni Staffordshire, bi bila danes še z nami," je dejal njen oče Sean Birch.

Bolnišnica odgovornost zanika

Reševalci trdijo, da so storili vse, da bi dojenčico sprejela bolnišnica v Staffordu, a so bili neuspešni. Bolnišnica pa odgovarja, da niso imeli osebja, saj je to že reševalo življenje enega otroka, poskrbeti pa so morali za še več drugih bolnikov. Če bi sprejeli Holly, bi ogrozili njihova življenja, pojasnjujejo in dodajajo, da je nemogoče vedeti, ali bi, če bi sprejeli Holly, ta danes še bila živa.

Deklica je bila sicer do zdaj povsem zdrava.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.