Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Upokojeni policist nad gostilničarja

Umor gostilničarja Fotosmedija
Predobravnavni narok zoper upokojenega policista, obdolženega umora gostilničarja.

Na ptujskem okrožnem sodišču se je začelo sojenje zoper Milana Volgemuta, upokojenega policista, ki je obdolžen umora ptujskega gostilničarja Branka Klinca. Slednjega so policisti decembra našli ustreljenega v njegovem lokalu Deka na Ptuju.

Predobravnavni narok

Volgemut krivde za umor Klinca ni priznal. Njegov zagovornik Matic Klemenčič trdi, da je dejanski morilec še vedno na prostosti in da njegov klient umora ni zagrešil. Trdi celo, da tožilstvo nima neposrednega dokaza zoper Volgemuta, da se bo tokrat zagovarjal prvič in da imajo napačno osebo.

Tožilka Diana Šeruga Sagadin z okrožnega državnega tožilstva Ptuj danes ni predlagala kazni v primeru priznanja krivde, saj je Volgemut vseskozi trdil, da je nedolžen, zagovarjal pa se ni niti v fazi preiskave.

Motiv neznan

Spomnimo. Decembra so policisti našli truplo 59-letnega Franca Klinca, lastnika lokala Deka na Ptuju. Klinc je bil ustreljen, kasnejša obdukcija pa je pokazala, da je na telesu imel tudi ureznine, zato se govori o brutalnosti umora, katerega motiv ostaja neznan.

Volgemut in Klinc naj bi bila člana iste lovske družine na Ptuju, kjer je prišlo do spora v zvezi s krivolovom. Ena izmed možnih razlag je ta, da je motiv prav ta spor. Sicer pa naj bi bil Klinc Volgemutu dolžan visoke vsote denarja. Klinc je namreč prirejal kvartopirske večere, v igri pa naj bi bil tudi denar.

Upokojeni policist trdi, da ni kriv. Proti njemu bo tako stekla glavna obravnava 16. aprila na ptujskem okrožnem sodišču. Zagrožena kazen za umor je sicer najmanj 15 let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.