Slovenija > Črna kronika
89 ogledov

Upokojeni policist poskušal ubiti ženo

Kot je povedal Branko Sovinc, je obstajala nevarnost, da bo osumljeni z nevarnim Žurnal24 main
68-letni moški, ki je v nedeljo štirikrat zabodel svojo 63-letno ženo, je v priporu. Ženska je utrpela hude poškodbe, vendar ni v smrtni nevarnosti.

Moški, sicer upokojeni policist, je osumljen storitve kaznivega dejanja poskusa uboja. Osumljeni je v preteklosti večkrat kršil tudi ukrep prepovedi približevanja ženi, policisti z Raven pa so mu od konca januarja 2008 do letos izdali pet plačilnih nalogov zaradi kršenja zakona o varstvu javnega reda in miru.

"Lani smo v vsem letu obravnavali 43 kaznivih dejanj nasilja v družini, letos že 22. Prav tako smo lani izrekli 26 prepovedi približevanja določeni osebi ali objektu, letos že 20," pove Darko Žagar, vodja sektorja kriminalistične policije.

Osumljeni 68-letni moški je svojo ženo presenetil v kopalnici med prhanjem ter jo poskušal ubiti s sekiro in nožem hkrati, Branko Sovinc, vodja oddelka kriminalistične policije na Policijski upravi Slovenj Gradec, pojasnjuje nedeljski poskus uboja.

Znani nasilnež
Kot smo izvedeli neuradno, je dejanja osumljen nekdanji policist, ki so ga Korošci poznali po vzdevku Petarda. Osumljeni je imel vse do 27. marca prepoved približevanja, ki so mu jo izrekli že večkrat, po tem datumu pa je podaljšanje ukrepa zavrnil zunajobravnavni senat Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu. Pred tem dogodkom je osumljeni ženi, ki je na srečo zunaj smrtne nevarnosti, stregel po življenju že dvakrat.

Napad jo je z nožem in sekiro
Minulo nedeljo zvečer je v stanovanju na območju Mežice pristopil do žene v kopalnici in jo štirikrat zabodel s kuhinjskim nožem. Ženi je uspelo iz njegovih rok izbiti sekiro, ki jo je prav tako imel s seboj, hkrati pa je proti njemu uporabila plinski razpršilec, zato se je moški umaknil v sobo, kjer so ga kasneje prijeli policisti. Poškodovana ženska je močno krvavela, do prihoda policistov in reševalcev pa sta ji nujno medicinsko pomoč nudila hčerka in zet.

Prvo pomoč sta oškodovanki ponudila njena hčerka in zet, policisti pa so medtem v hiši osumljenca prijeli in mu odvzeli prostost. Preiskovalna sodnica je zanj odredila 30-dnevni pripor, grozi pa mu od pet do 15 let zapora.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.