Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Uporaba sile nad Romi primerna

Policija Saša Despot
Policisti so v intervenciji na Pušči solzivec in policijska psa uporabili strokovno in zakonito, je ugotovila posebna komisija. Policistom so grozili z noži, letvami in vilami.

V romskem naselju Pušča pri Murski Soboti je bila 19. decembra množična kršitev javnega reda in miru, posredovalo pa je 12 policijskih patrulj. Poškodovani so bili trije policisti in več Romov, zaplet pa se je začel po posredovanju policijske patrulje, ki so jo poklicali na pomoč zaradi vinjenega 39-letnega moškega, ki je doma razgrajal in grozil.

Nad policiste z vilami noži

Policistko je brat kršitelja žalil, policista, ki je bil z njo, pa poskušal nasilno odstraniti iz hiše. Kršitelj je nato z nožem napadel policista, napadla ga je tudi kršiteljica, z nožem pa je grozil tudi kršiteljev brat.

Zatem se je na dvorišču zbralo okoli 50 ljudi, ki so policistom grozili z letvami in kmečkim orodjem; nekateri so policiste poskušali tudi napasti, tako da je bilo na kraju dogodka 12 policijskih patrulj.

Policisti so napadalna brata zaradi napada na uradno osebo kazensko ovadili, Romi pa so policistom ob intervenciji očitali prekoračitev pooblastil in preveliko uporabo sile.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.