Slovenija > Črna kronika
377 ogledov

Uradnik obsojen zaradi podkupljivosti

"Gre za besedo proti besedi, moja stranka pa obtožbe odločno zanika," je po obra Žurnal24 main
Klavdij Mally je drugi javni uslužbenec v slovenski zgodovini, ki je bil obsojen. Sodišče ga je zaradi jemanja podkupnin danes kaznovalo z letom in pol zaporne kazni.

Mally je po ugotovitvah koprskega sodišča od Gašperja Gašperja Mišiča zahteval podkupnino v obkliki 226 kvadratnih metrov velikega stanovanja, nato pa v obliki 80 kvadratnih metrov velikih poslovnih prostorov v Piranu.

Sodišče je verjelo Gašperju Gašperju Mišiču, ki je Mallyja prijavil, saj je po mnenju sodišča izpoved potrdil tudi z listinskimi dokazi.

Tožilka je bila dokaj zadovoljna z obsodbo, ni pa se še odločila o tem, ali se bo pritožila, saj je sama predlagala dve leti zapora.

Mallyjev zagovornik Boštjan Penko je povedal , da se bo pritožil na višjo sodišče, saj obsodba po njegovem temelji le na Mišičevi izjavi, dokazov za korupcijo pa da ni.

Mally je v kratki izjavi po izreku sodbe dejal le, da pravih materialnih dokazov za očitana mu dejanja ni.

Mišič je odločitev sodišča pozdravil. "Obsodba je potrdila moje zaupanje v pravno državo. Upam, da bo ta primer pozitivno vplival tudi na morebitne druge prijavitelje tovrstnih koruptivnih dejanj." Same strogosti kazni ni komentiral, sicer pa smo ga ujeli sredi golfa na Smledniku.

Komentarjev 3
  • principiumnovum 08:38 10.september 2011.

    V tem nesrečnem eldeesarskem režimu je takšen primer evidentne korupcije samo kaplja v morje. Tabloidu Mladina predlagam, da nemudoma objavi novo laž oz. članek o patriji, da slovenceljni ne bodo imeli časa razmišljati, da jim najbolj škoduje eldeesarija in režimski mediji.

  • suzana.kos 13:56 09.september 2011.

    morda pa le ne bo tako...vsekakor mnogi na Obali danes ploskajo odločitvi sodišča

  • 1111 13:54 09.september 2011.

    eh ja...pritožbe...pa bo šlo vse v maloro...ne bo Mally sedel...sem siguren!!