Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Urarno oropali v le 199 sekundah

Člani roparske tolpe Pink Panthers so v Beogradu izvedli drzen rop. Vlomili so v trgovino s prestižnimi urami in nakitom v središču mesta in v samo 199 sekundah ukradli okoli 80 dragih ročnih ur.

Rop je svetovno znana roparska tolpa izvedla v ponedeljek ponoči. Zaščitna vrata trgovine so izruvali s pomočjo terenskega vozila, razbili steklo in v nekaj sekundah so bili z ropom že pri koncu.

Tako so v le 199 sekundah ukradli 80 ročnih ur v skupni vrednosti 660 tisoč evrov. "Niso odpirali vseh omar in izložb, ampak so ukradli le določene ure. Vedeti so morali, kje se najdražje ure nahajajo. To je bila zagotovo ena od ekip Pink Panthersa," je dejal neimenovan vir za srbski časnik Press.

Da je šlo za profesionalne roparje, pove že dejstvo, da ropa nihče ni opazil. Sama trgovina se namreč nahaja v strogem središču Beograda, na ulici Kneza Mihajlova. Pred drznim ropom so morali trgovino večkrat obiskati kot kupci in se tako dobro pripraviti na rop.

Ropajo po celem svetu

Omenjena skupina sicer velja za eno izmed najbolj uspešnih srbskih roparskih skupin. Odgovorna je za več sto spektakularnih ropov po vsem svetu. Diamante in ure so tako kradli od Japonske do ZDA. Leta 2008 so izvedli enega izmed najbolj drznih ropov v Dubaju. Takrat so oropali draguljarno, pred katero so se pripeljali v črnih limuzinah.

Interpol je do zdaj ujel nekaj ljudi – večinoma Srbe in Črnogorce, ki so povezani s Pink Panthersi. Norveška policija je v stanovanju članov našla skupaj 500 kilogramov zlata in večjo količino denarja. Na koncu so bili obsojeni na večletne zaporne kazni.

V začetku stoletja je policija ujela 35-letnega Dragana Mikića, sicer vodjo omenjene roparske skupine. Leta 2005 pa mu je uspelo iz zapora filmsko pobegniti, in sicer s pomočjo lestev.

Komentarjev 1