Slovenija > Črna kronika
1450 ogledov

Uslužbenki grozil s pištolo in zahteval denar. Policija ga še išče!

Rop pošte v Mostah Bralka Tjaša
Neznanec v Veržeju oropal pošto.

V Veržeju je oborožen neznanec okoli 16.30 oropal pošto. Po ugotovitvah policije je neznani storilec vstopil v prostore pošte, uslužbenki zagrozil s pištolo in zahteval denar. Ko mu ga je ta izročila, je s kraja dogodka pobegnil, so sporočili s Policijske uprave (PU) Murska Sobota.

Storilec je bil po navedbah policije oblečen v jakno s kapuco maskirne barve, sive hlače in obut v črne čevlje.

Policija naproša vse, ki bi karkoli vedeli o neznanem storilcu, ki se je po vsej verjetnosti kar nekaj časa zadrževal pred pošto, da to sporočijo na telefonsko številko 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Vojska ni sodelovala

Nekateri mediji so sprva poročali, da policiji pri iskanju storilca pomaga tudi vojska. A so z generalne policijske uprave posredovali pojasnilo pomočnika komandirja policijske postaje Ljutomer, da je naloga vojakov varovanje meje in da pri aktivnostih policije glede oboroženega ropa ne sodelujejo.

Predstavnik za stike z javnostmi Slovenske vojske Marjan Sirk pa je pojasnil, da so ob ropu aktivirali vse policijske patrulje, med katerimi sta bili tudi dve mešani patrulji za nadzor meje, v vsaki izmed njih pa je bil po en vojak. Vendar vojaki niso izvajali nobenih aktivnosti v zvezi z ropom.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 09:04 21.november 2019.

    Kaj je bila prava pištola ?