Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Usmrtili črno vdovo

Teresa Lewis (Foto: Epa) Žurnal24 main
Ponoči so v ameriški zvezni državi Virginia usmrtili Tereso Lewis. To je bila prva usmrtitev ženske v ZDA po petih letih. V Virginii pa so zadnjo žensko usmrtili leta 1912.

Tereso Lewis so usmrtili z injekcijo. Obsojena je bila, ker je naročila umor moža in pastorka. Njeni usmrtitvi so bili priča sorodniki, novinarji, ki so prav tako spremljali dogajanje, pa pravijo, da je bila Lewisova vidno prestrašena, ko so jo pripeljali v sobo za usmrtitev.

Ko so jo vprašali, če želi kaj povedati, je po poročanju CNN dejala: "Želim, da Kathy ve, da jo imam rada in da mi je zelo žal." Kathy je bila hčerka umorjenega Juliana Lewisa in sestra umorjenega C.J. Lewisa.

Preden so jo usmrtili, si je za zadnjo večerjo zaželela ocvrta piščančja prsa, sladki grah z maslom, nemško torto oziroma če ne bi bila na voljo, jabolčno pito.

Čeprav je Leeisova naročila umor moža in pastorka, pa je njen odvetnik Jim Rocap izjavil: "Danes je stroj smrti v Virginii uničil lepo, otroško, ljubečo dušo." Tožilec David Grimes pa je dejal: "Odkrito lahko rečem, da je Teresa Lewis najbolj zlobna oseba, kar sem jih kdaj srečal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.