Slovenija > Črna kronika
43 ogledov

Usoden je bil en sam vbod

Rebevšek (na fotografiji) in Vaupotič sta se pred blokom spopadla s steklenico i Žurnal24 main
Sojenje. Pred šestimi leti je soseda z nožem zabodel zaradi 33 evrov.

"Žal mi je, da sem to storil. Dogodek obžalujem. Od takrat skoraj nič ne spim, bratu umorjenega pa si ne upam pogledati v oči," je sodnici Romani Gradič dejal 24-letni Velenjčan Andrej Rebevšek, obtožen, da je na današnji dan pred natanko šestimi leti pred blokom na Stantetovi ulici v Velenju z 20-centimetrskim kuhinjskim nožem zabodel dve leti starejšega Tomaža Vaupotiča. Zanj je bil usoden en sam vbod, ki je prebodel pljuča in prsni koš.

Za osem tisoč tolarjev
Ko je sodnica obtoženemu pokazala nož, je ta zajokal, a se podrobnosti, kot je pojasnjeval, ne spominja. "Tistega dne sem precej spil, pa tudi tablete sem užival," se je zagovarjal Rebevšek, ki naj bi Vaupotiču dolgoval osem tisoč takratnih tolarjev za vojaške hlače, kar je bil tudi povod, da sta se sprla. Obtožnica Rebevšku očita umor v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti ali celo neprištevnosti. Brat umorjenega Gregor Vaupotič je dejal, da je obtoženega usodnega dne srečal na stopnišču bloka in ga vprašal, kam je namenjen. Obtoženi mu je odvrnil, da gre po nož. "Tvojega brata bom zaštihal," mu je dejal, a Vaupotič njegovih besed ni jemal resno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.