Slovenija > Črna kronika
49 ogledov

Usoden trk v steber portala

Huda prometna nesreča na primorski avtocesti.
1/4
ZGRS Sežana
Sinoči se je na primorski avtocesti zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. Avtocesta proti Kopru je bila zaprta do 15. ure.

Nesreča se je zgodila ob 21.15 pri odcepu za Sežano v smeri Kopra.

Voznik tovornega avtomobila poljske registracije je med vožnjo po avtocesti iz smeri Ljubljane pred izvozom za Sežano najprej zapeljal v levo, trčil in prebil varovalno kovinsko ograjo, nato pa s kabino čelno trčil v steber portala,  polpriklopnik pa je obrnilo počez na smernem vozišču v smeri Kopra.

V kabini sta bila dva človeka ukleščena in so ju reševali gasilci.

Ugotovljeno je bilo, da je 39-letni tujec podlegel poškodbam, drugi 25-letni tujec, pa je bil hudo telesno poškodovan in z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana, so zapisali na spletni strani policije.

Pokojni in poškodovani sta domnevno državljana Poljske, kdo pa je vozil v času nezgode, policisti še ugotavljajo, so sporočili iz PU Koper.

Na Zavodu za gasilno in reševalno službo Sežana (ZGRS Sežana) so za zurnal24.si povedali, da je bilo reševanje ponesrečencev izredno zahtevno in da je pri tem sodelovalo šest gasilcev iz ZGRS Sežana in osem gasilcev iz PGD Senožeče.

Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila avtocesta v smeri Kopra popolnoma zaprta do 15. ure, preusmeritev je bila prek izvoza za Senožeče.

Prometna nesreča pri Gabrku. | Avtor: ZGRS Sežana ZGRS Sežana

Komentarjev 1
  • Bizgec 08:32 27.junij 2012.

    V podnaslovu in na prvi strani napisete, da je umrl voznik vozila, v clanku pa, da policija se ugotavlja, kdo je vozil. Kaj je res?