Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Usoden zdrs s prečke

Fotografija je simbolična. (Foto: Bobo) Žurnal24 main
Moški, ki se je v četrtek poškodoval pri padcu z zadnje prečke na traktorju je v petek zaradi hudih poškodb glave umrl, so sporočili s Policijske uprave Krško.

Nesreča se je zgodila na cesti Jablance proti Bohorju, ko je 53-letni voznik kmetijskega traktorja na zadnji prečki peljal 37-letnega moškega.

Med vožnjo po klancu navzgor je mlajši moški zdrsnil s prečke, padel po vozišču in dobil hude poškodbe glave. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v brežiško bolnišnico, kjer pa je v petek popoldne umrl.

Policisti so odredili tudi preizkus z alkotestom, ki je pri vozniku traktorja pokazal 0,76 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, preliminarni test pa je prisotnost alkohola pokazal tudi pri poškodovanemu.

Policisti bodo za voznika traktorja zaradi suma povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti napisali kazensko ovadbo. Za takšno kaznivo dejanje je zagrožena denarna kazen ali zapor do treh let.

Če pa poškodovani umre, je zagrožena kazen zapora do osmih let in prepoved vožnje motornega vozila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.