Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Usodna nesreča traktorista

Fotografija je simbolična. (Foto: Bobo) Žurnal24 main
V Šentjanžu nad Dravčami se je pri delu s traktorjem smrtno ponesrečil 39-letni domačin.

Policisti PU Slovenj Gradec so včeraj, 2. maja, obravnavali nesrečo pri delu, ki se je zgodila v Šentjanžu nad Dravčami v občini Vuzenica. Med delom s traktorjem se je smrtno ponesrečil 39-letni domačin, ki je z neregistriranim traktorjem znamke Same Delfino, na katerem je imel na zadnji strani nameščen kovinski zaboj za prevoz zemlje, opravljal zemeljska dela.

Pred stanovanjsko hišo je na strmem pobočju urejal nasip, da bi si tako zgradil dovozno cesto. Dela je opravljal že več dni. Ko je okoli 19.40 s traktorjem peljal vzvratno po strmem pobočju navzdol, kjer je že imel delno urejeno cesto, je z zadnjim desnim kolesom zapeljal preblizu desnemu neutrjenemu robu ceste, zemlja pa se je pod težo traktorja udrla, zato se je traktor prevrnil in obstal na levem boku.

Med prevračanjem je voznik padel iz kabine pod levo kolo, kjer ga je teža traktorja stisnila v višini prsnega koša. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Slovenj Gradec, ki so opravili ogled kraja nesreče pri delu, bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.