Slovenija > Črna kronika
42 ogledov

Usodna vožnja s traktorjem

Včeraj proti večeru se je v Tribučah pri Črnomlju zgodila huda nesreča. Prevrnjeni traktor je pod seboj pokopal voznika, ki je ponoči zaradi poškodb umrl.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje se je nesreča pripetila v sredo okoli 18.30. Hudo ranjenega 61-letnega voznika so reševalci prepeljali v novomeško bolnišnico, kjer pa je ponoči zdravniki izgubili boj za njegovo življenje.

Traktorist je na vrtu ob stanovanjski hiši na traktor IMT 539, ki je bil v teku, priklapljal traktorski priključek – obračalne grablje. Kot kažejo ugotovitve policije, je zlezel med traktor in obračalnik, da bi priključil pogonsko gred – kardan, takrat pa se je traktor s priključkom začel premikati po brežini in za seboj potegnil še 61-letnika.

Po približno tridesetih metrih se je traktor prevrnil, 61-letnik pa je poškodovan obležal na travniku. Na kraju so ga oskrbeli reševalci iz zdravstvenega doma Črnomelj z zdravnico ter gasilci prostovoljnega gasilskega društva Črnomelj. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v novomeško bolnišnico, a so bile poškodbe prehude. Tuja krivda je izključena.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.