Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Ustavil ga je šele policijski pes

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Družinsko nasilje. Najprej grozil mami, nato pa razbijal in s signalno pištolo streljal v hiše sosedov.

V petek nekaj po polnoči je stanovalce v Košaškem dolu s streljanjem raket prebudil 30-letni domačin. Obstreljevanje domače hiše mu je želela preprečiti mati, a ji je zagrozil, da jo bo ubil, zato se je umaknila.

Nasilnež se je po strelskem pohodu pomiril šele, ko je policija uporabila psa z nagobčnikom.
PU Maribor

Kot nam je potrdil Bartolo Lampret, tiskovni predstavnik policije, je družina njihova stara znanka. Pred slabim letom in pol je v hiši Kozeljevih namreč brat tokratnega nasilneža brez povoda do smrti zabodel svojega dedka, umor mame pa mu je preprečil oče. Ta naj bi tudi tokrat o nasilnem vedenju zdaj starejšega sina obvestil 
policijo.

Obvladali so ga s prisilo
"Pred našim prihodom je odšel tudi do dveh sosednjih stanovanjskih hiš, kjer je razbil steklo vhodnih vrat, okno in predmet na dvorišču ter izstrelil več signalnih nabojev. Sosed je moral celo pogasiti manjše tlenje na tleh, posledico streljanja," je pojasnil Lampret. Ker se tudi na prigovarjanje policije ni umiril, je ta uporabila policijskega psa z nagobčnikom. Po prijetju so ga odpeljali v psihiatrično bolnišnico, kjer ostaja na zdravljenju.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.