Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Ustavila avto, vanj trčil tovornjak

Nesreča Tepanje
1/4
PGD Slovenske Konjice
Prometna nesreča na štajerski avtocesti. Voznica ustavila avto, nameravala postaviti varnostni trikotnik, v tistem pa je v njeno vozilo trčil Romun, ki je vozil tovorno vozilo.

Do nesreče je prišlo okrog 500 metrov od počivališča Tepanje v smeri Maribora. "Voznici je v avtu postalo slabo, zato je zapeljala skrajno desno in vozilo ustavila. Policistom je povedala, da se je čez nekaj trenutkov želela vključiti nazaj v promet, vendar je vozilo zatajilo," za Žurnal24 pove Peter Pungartnik s celjske policijske uprave. "Voznica si je nameravala nadeti odsevni jopič in postaviti varnostni trikotnik, vendar je bila že prepozna. V tistem je vanjo trčil 34-letni Romun," dodaja Pungartnik.

Romun se zaradi prevelike hitrosti in prekratke varnostne razdalje ni mogel pravočasno zaustaviti, policisti mu bodo izrekli globo zaradi povzročitve prometne nesreče.

Na fotografijah je opaziti tudi otroški sedež, vendar otroka 48-letna voznica s seboj ni imela. Sama je bila v nesreči lažje poškodovana.

Komentarjev 7
  • Žurnalček 15:05 19.julij 2014.

    Samo Policija in njihov PR to vedo !So kampelci al niso !

  • Žurnalček 15:03 19.julij 2014.

    Komentirate samo za to da se oglasite. AC ima na tem delu- klanec - 3 z besedo tri pasove in to da je ustavila na notrnjem pasu absolutno nič ne pomeni . TA PAS JE VOZni in ne odstavni in ...prikaži večn kamion ni imel prekratke varnostne razdalje ampak šofer narobe zaustavljene KOZE , ni pričakoval . V glavnem , nesreča se niti slučajno ni zgodila zaradi PREKRATKE VARNOSTNE RAZDALJE , ampak naše babe , ki ji je prometna znanost absolutna neznanka. Ne vem kako ni tegale PR Polcije sram za takšne kretenske izjave! Postalo ji je slabo ? Slabo ji je bilo že tudi , ko je peljala mimo P 400m nižje , pa ni zapeljala vanj. Če je pa še noseča , pa sploh voziti ne bi smela . če ima takšne probleme. Dobro da ji ni prišlo na kozlanje v enem od TUNELOV na AC.

  • ak 13:33 17.julij 2014.

    meni se zdi predvsem nenavadno, kako je lahko romun imel prekratko varnostno razdaljo za vozilom, ki je že prej stalo... Za hitrost bi še verjel, ampak ta z varnostno razdaljo mi pa ni čisto jasna...