Slovenija > Črna kronika
1957 ogledov

Ustavila ga je policija, zapeljal vzvratno in trčil v dve policijski vozili

Policijsko vozilo policija sirena policisti Anže Petkovšek
Divja vožnja državljana Velike Britanije, ki je vozilu nezakonito prevažal tujce.

Pri opravljanju nalog varovanja državne meje so polici PP Ljutomer minuli petek, okrog 21.30 ure v naselju Srednja Bistrica  zaustavili neznanega voznika osebnega avtomobila znamke Opel Vectra, španskih registrskih oznak in ga pozvali, da izroči dokumente. "Neznani voznik tega ni storil, ampak je z vozilom zapeljal vzvratno in namerno trčil v prednji del vozila policije in odpeljal naprej v smeri Črenšovcev, ter nato v smeri avtoceste," razlaga Simona Rauš s PU Murska Sobota.

Med vožnjo je voznik večkrat nenadoma zavrl ter zapeljal zvratno in trčil v prednji del vozila policije in med vožnjo trčil še v drugo službeno vozilo policije. "Odrejena je bila uporaba sredstva za prisilno zaustavljanje motornih vozil - stingerja, katerega je sprva obvozil v naselju Beltinci, drugega pa pri uvozu na avtocesto Gančani prevozil," razlagajo pri PU Murska Sobota. "V nadaljevanju je s predrtimi pnevmatikami zaustavil vozilo v krožišču pred uvozom na avtocesto v smeri Maribora in peš pobegnil v neznani smeri. Kljub intenzivni iskalni akciji s strani policistov ni bil izsleden."

"Pri kontroli vozila je bilo ugotovljeno, da je storilec v vozilu prevažal družino, pet državljanov Iraka, ki so nezakonito prestopili državno mejo s Hrvaško. V nesrečah je nastala materialna škoda. Tujka je pri vožnji zadobila poškodbe v obliki odrgnin. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito."

Simona Rauš, PU Murska Sobota

Policija je ugotovila, da je bil neznani voznik osebnega avtomobila 21-letni državljan Velike Britanije. "O dogodku smo policisti takoj obvestili tuje varnostne organe," razlaga Rauševa. "Naslednji dan, v soboto v jutranjih urah smo bili policisti obveščeni, da je bil tujec prijet s strani avstrijskih varnostnih organov. Tujec je bil s kazensko ovadbo  za kaznivo dejanje Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države in kaznivo dejanje Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi priveden k preiskovalnemu sodniku kateri je zanj odredil pripor."

Obravnavan že 1. aprila

Državljan Velike Britanije je bil s strani pomurskih policistov že obravnavan 1. aprila in sicer je bil takrat s strani policistov PP Gornja Radgona prav tako zaustavljan, kar pa ni upošteval in z pospešeno vožnjo nadaljeval po avtocesti A5 v smeri Murska Sobote, kjer je povzročil prometno nezgodo in s kraja peš pobegnil. Naknadno je bil izsleden in so policisti zoper njega izvedli postopke zaradi kršitve več cestno prometnih prekrškov in povzročitve prometne nezgode.

Isto osebo so Celjski kriminalisti obravnavali tudi v letu 2020, ko z osebnim avtomobilom ni zaustavil policistom, z agresivno vožnjo nadaljeval in se večkrat namerno zaletel v službeno vozilo policije ter peš pobegnil s skraja. "Zoper njega je bila na ODT Maribor podana kazenska ovadba, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi," so še sporočili s PU Murska Sobota. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • ode 08:07 22.april 2021.

    Večkrat namerno trčil v policaje, ki pa zaradi strahopetnosti niso odgovorili z najmanj enako mero, sa je, po zakonu, namerno trčenje z avtomobilom napad s smrtonosnim orožjem. Škodo na policijskih vozilih naj policaji sami plačajo, saj napadalca iz navedenih lazlogov niso ujeli.

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 13:14 21.april 2021.

    Saj to ne more biti res. Ta je tri-kratni povratnik in še vedno na prostosti? Le kaj delajo naša sodišča?