Slovenija > Črna kronika
688 ogledov

Ustavili močno pijanega in prehitrega

Alkotest Boštjan Tacol
Gre za smrtno nevarno kombinacijo, opozarjajo policisti.

Gorenjski policisti so v torek ob 21. uri obravnavali voznika, ki se je proti naselju Orehek, kjer je hitrost omejena na 90 kilometrov na uro, pripeljal s kar 153 kilometri na uro. Policisti so voznika ustavili, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da je imel v krvi skoraj dva promila alkohola, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

"Gre za smrtno nevarno kombinacijo pretiravanja v dveh najhujših stvareh v prometu - hitrosti in alkoholu," je v sporočilu za javnost opozoril predstavnik za odnose z javnostmi na PU Kranj Bojan Kos in dodal, da se vozniki s takimi dejanji igrajo zelo nevarno igro, ki nikakor ne sodi na cesto.

Torkov primer še zdaleč ni osamljen, v zadnjem obdobju je samo na Gorenjskem izstopalo več podobnih primerov. Med njimi je pijani voznik, ki je vozil otroka, alkotest pa mu je pokazal 0,65 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, pa tudi voznik, ki je z 1,20 miligrami alkohola na liter izdihanega zraka obtičal v križišču, ter voznik, ki je v Žiganji vasi pri omejitvi 50 kilometrov na uro vozil s hitrostjo 102 kilometra na uro.

"V prometu mora vsak vedeti, kaj se od njega zahteva in pričakuje ter kakšne so njegove obveznosti in odgovornost," so poudarili na policiji. Voznike prosijo, naj upoštevajo pravila in se izogibajo tveganjem, ki so razlog za nesreče, ter jih s strpno in previdno udeležbo v prometu preprečujejo.

Alkotest Nevarno Slovenija Pijan vozil mlajšega otroka Policija Slovenija Lani 832 glob za prekršek, ki ga najbrž ne poznate

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.