Slovenija > Črna kronika
3449 ogledov

Ustavili voznika, ki naj bi spal

tahograf tovornjak
1/2
PU Koper
Podatki so se policistom zdeli sumljivi, zato so odredili izredni pregled.

Policisti Postaje prometne policije Koper so v sredo izvajali nadzor nad vozniki tovornih vozil na avtocestnem križu med Senožečami in Postojno. Med nadzorom so ustavili tudi 43-letnega voznika tovornega vozila, državljana Srbije z urejenim prebivanjem v Sloveniji. 

Med kontrolo so policisti analizirali podatke iz tahografa in ugotovili, da zapisani podatki kažejo, da je voznik, ko je vozil tovorno vozilo in bil ustavljen, spal oz. počival. Zaradi suma, da je v vozilo nameščena naprava za manipulacijo tahografa, so policisti odredili izredni pregled v pooblaščeni delavnici v Postojni. 

tahograf tovornjak | Avtor: PU Koper PU Koper

Med pregledom je bilo ugotovljeno, da je v vozilo dejansko vgrajena naprava, ki omogoča manipulacijo podatkov v tahografu. Napravo so odstranili in tako vzpostavili pogoje za pravilno delovanje tahografa. 

Vozniku so izdali plačilni nalog v višini 2.000 evrov. Zoper prevozno podjetje iz okolice Ptuja so uvedli prekrškovni postopek. Zakon za prevozniško podjetje predvideva globo v višini od 6.000 do 24.000 evrov. Podjetje bo moralo poravnati tudi vse stroške, ki so nastali v postopku.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar strauski
    strauski 08:15 27.april 2019.

    kaznovat na polno paro,se bodo mal delodajalci sprijaznili da treba šoferjem dati boljše pogoje ne sam da jih terajo kot magarce,uvest obvezno 2 šoferja ne 1 kamion in vsak vozi 8 ur pa 8 ur počitka in bo 16 ur ...prikaži več vožnje na dan brez problema

  • li 21:10 26.april 2019.

    Brez veze. Ustavite sleparja Friškovec.😂😂😂Aja, ne smete, je vaš sponzor Iste fore imajo.