Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Ustavljenih 674 voznikov

Fotografija je simbolična. (Foto: Policija) Žurnal24 main
V petek je najhitrejši voznik v okolici Celja na policiste naletel pri 188 km/h, najbolj "prešerno razpoložen" pa z 1,04 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Ustavili so kar 674 vozil.

S petka na soboto je bilo v okolici Celja ustavljenih 674 voznikov. Prometniki so pri 227-ih opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pri osmih pokazal previsoko stopnjo alkoholiziranosti. Pet so jih pridržali.

Najvišja ugotovljena stopnja alkoholiziranosti je bila 1,04 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, najvišja ugotovljena hitrost pa 188 km/h. "Rekorder" minulega petka se še vedno ne more primerjati z moškim, na katerega so celjski prometniki naleteli pred dobrim tednom dni. Voznika audija A5 so namreč s pomočjo sistema provida na avtocesti izven naselja Dramlje ustavili pri 245 km/h.

V poostrenem nadzoru so poleg policistov Postaje prometne policije Celje sodelovali še predstavniki Specializirane enote za nadzor državne meje ter Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje, ki so zaznali 61 kršitev.

Silovit trk kolesarja in voznika
Sicer pa se je v petek popoldne na lokalni cesti izven naselja Ponikva pri Žalcu zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval kolesar. 21-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Podkraja proti Ponikvi pri Žalcu, ko je izven naselja iz nasprotne smeri pripeljal 36-letni kolesar.

Kljub zaviranju je voznik silovito trčil v kolesarja. Ta je padel na pokrov motorja in na streho vozila, nato pa na makadamsko bankino ob desnem robu vozišča. S helikopterjem so ga odpeljali v ljubljanski klinični center. Na udeleženih vozilih je nastalo za okoli 2.500 evrov materialne škode.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.