Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Ustrahovali in ropali po Ljubljani

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Policisti Policijske uprave Ljubljana so v petek v nočnem času vzeli prostost 19- in 22-letni ženski. Sumijo ju, da sta storili dve kaznivi dejanji ropa.

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da sta osumljeni v četrtek, 4. 10. 2012,  okoli 23.30 na Šmartinski cesti v Ljubljani obstopili oškodovanko, nato pa jo je ena izmed njiju prijela, druga pa ji je pričela groziti. Zahtevali sta, da jima izroči torbico in vse predmete, ki jih ima v žepu. Oškodovanka jima je predmete izročila, nato pa sta storilki s kraja pobegnili.

Naslednjega dne okoli polnoči sta osumljenki, prav tako na Šmartinski cesti v Ljubljani, dohiteli drugo oškodovanko in od nje prav tako zahtevali torbico. Nato sta jo spotaknili, da je padla na tla, in jo pričeli pretepati. Poleg torbice sta ji iz roke izpulili mobilni telefon, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Na podlagi opisa osumljenk so policisti na območju Bežigrada ustavili vozilo, ki ga je vozil 22- letnik. V vozilu so našli odtujeni torbici. Nekoliko kasneje pa so našli tudi osumljenki in jima odvzeli prostost. Zoper njiju in voznika osebnega avtomobila bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.