Slovenija > Črna kronika
7 ogledov

Ustrelil je sodelavca v bolnišnici

Ramirez je ustrelil svoja sodelavca. Žurnal24 main
Delavec v bolnišnici v Kaliforniji je v četrtek ubil dva zaposlena v bolnišnici, nato pa je ustrelil še sebe.

Policisti so 50-letnega strelca že identificirali. Mario Ramirez je bil zaposlen v kalifornijski bolnišnici Memorial Medical Center in sodelavec obeh žrtev, 46-letnega Huga Bustamanteja in 56-letne Kelly Hales. Obe žrtvi so takoj po streljanju nemudoma odpeljali v operacijsko sobo, vendar sta po nekaj urah zaradi strelnih ran umrla. 

Motiv za dejanje 50-letnega strelca ni znan, so pa na policiji spomnili, da gre za še eno v vrsti streljanj, do katerih je v zadnjem času prišlo v ZDA. Med streljanjem je med ljudmi, ki so bili v času incidenta v zdravstvenem centru Long Beach Memorial Medical Center okoli 40 kilometrov južno od Los Angelesa, nastala panika. Po navedbah prič naj bi imel napadalec pri sebi več pištol in naj bi načrtno izbral svoji žrtvi. Po navedbah ene izmed delavk v bolnišnici naj bi napadalec izvedel, da ga bodo junija odpustili.

Kriza vpliva na povečano število strelcev
Predstavnica bolnišnice Stacie Crompton-Hime je pojasnila, da so bile vsi tri osebe zaposlene na farmacevtskem oddelku, v katerem sta bili žrtvi Ramirezova nadrejena. Na vprašanje, ali so se pred streljanjem morda sprli, je odgovorila: "Pretekli mesec so odpustili nekaj zaposlenih, vendar dodatnih odpuščanj niso načrtovali." Da bi 50-letni Ramirez dejanje lahko storil zaradi napetosti današnjega časa, je dal vedeti tudi policijski načelnik Anthony Batts. "Gre za trend strelcev, ki ste ga lahko videli po vsej državi. To postaja nacionalni trend, verjetno zaradi napetosti, do katerih prihaja v današnji družbi," je povedal Batts.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.