Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Ustrelil jo je v glavo

null Žurnal24 main
44-letnica, ki jo je v Žužemberku v petek zvečer ustrelil mož in si je nato sodil sam, se za življenje še bori. Znane so nekatere podrobnosti napada.

Policisti so ugotovili, da sta se 49-letni moški in njegova 44-letna soproga pripeljala na Baragovo ulico v osebnem vozilu. Po izjavah prič je ženska izstopila iz avta in začela klicati na pomoč.

Kriminalistična preiskava še ni zaključena, policisti bodo o izsledkih obvestili pristojno tožilstvo. Preiskovalni sodnik in državni tožilec se ogleda kraja dejanja nista udeležila.

Klicu se je odzval moški, ki živi na omenjeni ulici, 49-letnika, ki je v roki držal pištolo, je poskušal pomiriti, vendar mu je ta zagrozil s pištolo. Žrtev, ki je poskušala zbežati, je osumljenec ujel, jo porinil na tla in jo s strelnim orožjem ustrelil v glavo. Takoj zatem se je osumljenec, ki je orožje posedoval nezakonito, ustrelil v glavo.  

Strelec je na mestu umrl, medtem ko so njegovo ženo hudo poškodovano prepeljali v novomeško bolnišnico. Prvo pomoč so ji na kraju nudili očividci in zdravnica, ki živi v bližini napada.

Ni se ji smel približati
Zaradi nasilja v družini je policija osumljenca obravnavala že letos marca, ker je doma žalil in grozil soprogi in sinu. Epilog: dobil je prepoved približevanja, policije ni nihče obvestil, da bi prepoved kršil.

Center za socialno delo Novo mesto je žrtvi pomagal, pri tem pa niso naleteli na okoliščine, ki bi lahko nakazovale, da bo prišlo do takega dogodka.

Zdravstveno stanje je resno
Zjutraj je strokovni direktor bolnišnice v Novem mestu dr. Jože Smodej za Žurnal24 povedal: "Njeno zdravstveno stanje je enako kot ob sprejemu.“ Njeno stanje je izredno resno, trenutno naj bi jo pri življenju ohranjali zgolj aparati.

Nesoglasja znotraj družine so bila že stara stalnica; ustreljena žena je dva meseca živela celo v varni hiši, saj ji je mož večkrat grozil z umorom.

49-letni moški in njegova 44-letna žena pripeljala na Baragovo ulico v osebnem vozilu Seat ibiza. Po izjavah prič je ženska izstopila iz avta in pričela klicati na pomoč. Klicu se je odzval moški, ki živi na omenjeni ulici. 49-letnega osumljenca, ki je v roki držal pištolo, je skušal pomiriti, vendar mu je ta zagrozil s pištolo. Žrtev, ki je skušala zbežati, je osumljenec ujel, jo porinil na tla in jo s strelnim orožjem ustrelil v glavo. Takoj zatem se je osumljenec, ki je orožje posedoval nezakonito, ustrelil v glavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.