Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Ustrelil jo je zaradi nezvestobe

Hrvaška televizija meni, da bo krog osumljencev v tej orožarski verigi najverjet Žurnal24 main
Ker sta se sporekla, jo je ustrelil. Grozil tudi sinu in prijatelju.

V četrtek, 1. septembra 2011, so bili na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave (PU) Celje obveščeni, da je v Dobjem pri Lesičnem na območju Upravne enote Šentjur moški ustrelil žensko.

Na kraj dogodka je takoj odšlo več patrulj policistov PU Celje in reševalci iz Zdravstvenega doma Celje. Policisti so v Dobju pri Lesičnem odvzeli prostost 51-letnemu moškemu, na kraju dogodka pa našli in zasegli še puško. Policisti in reševalci so tam našli mrtvo 47-letno žensko, ki je umrla zaradi strelnih poškodb, so sporočili s PU Celje. 

Ogled kraja dejanja je ob pomoči kriminalistov Sektorja kriminalistične policije Celje opravil preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Celju, tam je bila tudi tožilka Okrožnega državnega tožilstva v Celju. Za pokojno je preiskovalni sodnik odredil sodno obdukcijo.

Ustrelil jo je, ker sta se sprla

Z ogledom kraja dejanja in zbiranjem obvestil so policisti in kriminalisti ugotovili, da sta se navedenega dne 47-letna ženska in 51-letni moški na njenem domu sprla. Moški in ženska naj bi občasno živela skupaj, večkrat ji je pomagal pri hišnih opravilih. Trenutno je 51-letnik, za bivanje sicer prijavljen v Štorah, neprijavljen stanoval v istem naselju.

Sporekla sta se, ker ji je osumljeni očital nezvestobo. Pri tem se je močno razburil in odšel do soseda, kjer je stanoval, ter vzel doma prirejeno puško neznane znamke, se vrnil do oškodovanke in ji začel groziti. Ženska je zaradi strahu pobegnila v hišo, se zaklenila in po telefonu poskušala poklicati pomoč. Osumljeni je s puško stekel za njo in jo najprej ustrelil skozi vrata, pri čemer jo je zadel v predel levega ramena ravno v času, ko je ženska vzpostavila klic na telefonsko številko 113. Slednja je nato zbežala mimo osumljenega na dvorišče, kjer jo je ta dohitel, jo prijel, obrnil proti sebi in jo ustrelil z neposredne bližine v glavo. Zaradi poškodb je ženska na kraju dogodka umrla, so še sporočili s PU Celje.

Grozil tudi sinu in prijatelju

Nato je osumljeni s puško zagrozil še sinu pokojne in njegovemu prijatelju, ki sta bila v bližini. Zaradi strahu sta zbežala. Osumljeni je nato še dvakrat ustrelil proti 23-letnemu moškemu, ki je prav tako prihitel na kraj dogodka.

Moškega so policisti nato prijeli in mu po zakonu o kazenskem postopku odredili pridržanje. Zaradi suma, da je na naslovu, kjer je prebival, posedoval  še drugo orožje in strelivo, so pristojni opravili tudi hišno preiskavo. Našli so  manjšo napravo za streljanje v obliki pisala in okoli sto nabojev različnega kalibra.

Odredili so pripor

Osumljeni je bil s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje umora, kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti in kaznivo dejanje ogrožanje varnosti priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju, ki mu je odredil pripor.

Za kaznivo dejanje umora po členu116/I Kazenskega zakonika -1 je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora, za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti  po členu 314/I Kazenskega zakonika -1 je zagroženo do pet let zaporne kazni in za kaznivo dejanje ogrožanja varnosti po členu 135/I Kazenskega zakonika do enega leta zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.