Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Utopitev Slovenca v Maroku

Žurnal24 main
Tragedija se je zgodila v ponedeljek, ko je v bližini maroškega mesta Mirle utonil eden od slovenskih izletnikov, ki so potovali po Maroku.

Morje je zahtevalo slovensko žrtev. © iStockphoto

 
Na slovenskem veleposlaništvu v Lizboni, ki je pristojno tudi za Maroko, so za zurnal24.si potrdili, da pogrešajo enega od izletnikov, ki so z avtomobili potovali po Maroku. Skupina je potovala s slovenskim popotnikom, piscem in fotografom Gregorjem Födranspergom - Fedrom, ki tovrstne izlete vodi za potovalno agencijo Tao adventure. Na agenciji Tao adventure so novico o smrti enega od udeležencev potrdili in povedali, da se skupina danes vrača v Slovenijo.

Ministrstvo za zunanje zadeve je v stiku z vsemi pristojnimi lokalnimi oblastmi in s turistično agencijo, s katero je potoval ponesrečeni. Zaradi upoštevanja zakona o varovanju osebnih podatkov in zaradi želje svojcev ponesrečenega natančnejših podatkov o dogodku ne moremo posredovati, je sporočilo ministrstvo za zunanje zadeve in dodalo, da preiskava nesrečnega dogodka še traja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.