Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

V akciji prijeli preprodajalce

Zasežen ekstazi in kokain. (Foto: PU Nova Gorica) Žurnal24 main
Akcija sredi Nove Gorice včeraj. Prijeli štiri osebe, povezane s preprodajo drog, in zasegli večje količine ekstazija in kokaina.

Kot smo prvi poročali, so bili Novogoričani včeraj priča pravi filmski akciji policistov.

Včerajšnje aretacije so bile plod dvomesečnega dela. Prostost so zaradi suma preprodaje prepovedanih drog odvzeli štirim osebam.

Ljubljana–Nova Gorica–Videm
Med preiskavo so ugotovili, da je 23-letni Novogoričan na območju Nove Gorice in Italije preprodajal večje količine prepovedanih drog. Pri tem mu je na območju Italije nudil pomoč 41-letni italijanski državljan, ki je v okolici Vidma preprodajal prepovedane droge, ki jih je pred tem nabavljal pri Novogoričanu.

Ugotovili so še, da je 23-letni Novogoričan prepovedane droge nabavljal pri 21- letnem moškem iz Ljubljane, ki pa je sodeloval skupaj s 25-letnim Domžalčanom. Zadnja dva sta na dan aretacije poskušala omenjenemu Novogoričanu dostaviti večjo količino prepovedanih drog.

Kriminalisti so kazensko ovadili tudi 20-letnega Novogoričana, ki je v svoji kleti za preprodajalca hranil prepovedane droge.
Velik kup ekstazija

V včerajšnji sklepni akciji so policisti zasegli tudi veliko prepovedane droge: skoraj 7.800 tablet ekstazija, 311 gramov kokaina in še amfetamin, metamfetamin ter konopljo.

Zoper pet oseb so vložili kazenske ovadbe, štiri je že zaslišal preiskovalni sodnik. Novogoriški kriminalisti so pri preiskavi intenzivno sodelovali s karabinjerji iz Gradiške ob Soči in finančno policijo iz Trsta. Celotno akcijo so sprožili na podlagi informacije karabinjerjev, ki so jih obvestili, da se je na njihovem območju povečala ponudba prepovedanih sintetičnih drog, ki naj bi prihajala z območja Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.