Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

V Avstriji nakradli za 190.000 evrov usnja

Ukradene kože
1/3
Žurnal24 main
Hudodelska združba je v Avstriji ukradla 850 kož, vrednih približno 190.000 evrov.

Mariborski kriminalisti so skupaj z avstrijskimi varnostnimi organi razbili hudodelsko združbo, osumljeno velike tatvine. Prostost so odvzeli trem moškim iz okolice Ptuja, starim od 44 do 54 let. Avstrijski varnostni organi pa so v tem času odvzeli prostost ženski, zunajzakonski partnerici enega od prej navedenih.

Našli in vrnili ukradeno 

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, je združba utemeljeno osumljena, da je decembra v Avstriji vlomila v podjetje, ki izdeluje visoko kvalitetno usnje za avtomobilsko in letalsko industrijo. Ukradli naj bi približno 850 kož, njihova skupna vrednost pa naj bi bila okoli 190.000 evrov. Usnje so prepeljali v Slovenijo, kjer so ga skrivali in razpečevali. 

Kriminalisti so med preiskavo našli in zasegli skoraj polovico ukradenega usnja, ki so ga že vrnili lastniku.

Predana Avstrijcem 

Dva člana hudodelske združbe sta bila na podlagi evropskih nalogov za prijetje in predajo, ki so jih izdali avstrijski pravosodni organi, po privedbi k preiskovalnemu sodniku predana avstrijskim varnostnim organom. Zoper druga dva pa bo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitev kaznivega dejanja prikrivanja.

Za kaznivo dejanje velike tatvine v hudodelski združbi je zagrožena kazen od enega do osmih let zapora, za kaznivo dejanje prikrivanja pa kazen do treh let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.