Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

V avtodomu prevažala za pet milijonov evrov marihuane

zavojček marihuane Hrvoje Jelavić/Pixsell
Italijana sta v Avstrijo prišla preko Slovenije, marihuano pa sta skrila v streho avtodoma.

Policija na avstrijskem Koroškem je v soboto ob rutinskem pregledu na avtocesti A11 v avtodomu z italijansko registracijo odkrila 500 kilogramov marihuane, ki bi na črnem trgu dosegla vrednost od štiri do pet milijonov evrov. Policija je pri tem aretirala Italijana, ki sta v Avstrijo pripotovala preko Slovenije.

Marihuana je bila v 500 paketih po en kilogram skrita v strehi avtodoma, še poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Paketi so bili skriti v izolaciji strešne konstrukcije. A drogo je zavohal policijski pes, nato pa so policisti avtodom odpeljali v Krumpendorf, kjer so ga natančneje pregledali.

Kam sta bila prijeta Italijana z opojnim tovorom namenjena, za zdaj še ni znano. Oba moška pa še danes zaslišuje avstrijska policija.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 13:31 17.februar 2014.

    Imeti 500kg v strehi avtomobila je pa smrtno nevarno voziti , kajti avtodom je ves čas na meji prevračanja , kar sta prevoznika tudi sama dobro čutila, če slučajno nista vedela kaj prevažata.

  • allstarr111 17:05 27.oktober 2013.

    al pa tud ne, kokr se vzame ?!

  • allstarr111 17:04 27.oktober 2013.

    Jest res ne vem kje teli ljudjje dobivajo cenilce robe, al pa so vsi zadeti :)Anyway , šivilja in sedanji bi lahko komot legalizirali vso robo, in bi pokril luknjo v bankah v roku par let, še celo ...prikaži več ostalo bi, pač bi ratal kot amsterdam v 90 letih, kjer se so na taračun profitirali vsi, ampak ne pri nas sepolicaji ukvarjajo z dilerčki ki za več kot nekaj 1000 evrov nimajo, ko pa primejo ljudi ki vozijo tone pa se zadeva odvije drugače kot so vajeni.