Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

V avtu pištoli, doma droga

Zasežena pištola SKP PU Maribor
Policisti na mejnem prehodu Gruškovje so v petek zvečer pri 42-letnem vozniku in njegovem 34-letnem sopotniku našli orožje, v hišni preiskavi pa še drogo.

Policist, zaposlen na mejnem prehodu Gruškovje, se je v petek zvečer nekaj minut po 22. uri odločil za temeljitejši pregled vozila 42-letnega voznika. Pod sovoznikovem sedežem je našel PVC vrečko, v kateri sta bila  dva  kosa  strelnega orožja, dve pištoli.

Zaradi suma, da sta tako voznik kot njegov sopotnik storila kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, je bilo zoper njiju odrejeno pridržanje.

Mariborski kriminalisti so zatem v soboto na podlagi sodne odredbe sodišča na Ptuju opravili preiskavo osebnega vozila in preiskavo stanovanjskih prostorov v Mariboru, kjer osumljena prebivata. Na naslovu 34-letnika so našli več različnih nabojev, tri električne detonatorje, nabojnik, teleskopsko palico, dva potna lista, katerih izvor še ugotavljajo, tri digitalne tehtnice, posušene delce konoplje, opremo za hidroponično vzgojo rastlin in 28 manjših sadik konoplje.

Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo, zoper oba pa bodo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.