Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

V avtu prevažal 10,4 kg heroina

Žurnal24 main
Ustavili so 25-letnega voznika s Kosova, ki je v rezervoarju avtomobila prevažal 10,4 kilograma heroina. Kosovec naj bi bil član kriminalne združbe, ketere vodja je 29-letni Kranjčan.

Voznik, ki so ga ustavili na cesti med Mariborom in Celjem, je imel v Avstriji začasno bivališče. Za mednarodno kriminalno združbo, ki so jo sestavljale štiri osebe s Kosova in dva Kranjčana, pa je opravljal kurirske posle.

Heroin je Kosovec prevažal po tako imenovani "klasični balkanski poti", ki vodi z območja Kosova preko Črne gore, Bosne in Hercegovine ter Hrvaške v Slovenijo. Po mnenju vodje sektorja za organizirano kriminaliteto pri PU Kranj Simona Veličkija je heroin, ki so ga zasegli, zelo kakovosten in bi bil na črnem trgu vreden 120.000 evrov, na ulici pa bi zasežena količina dosegla vrednost do 400.000 evrov.

Kranjska kriminalna združba
Vodja združbe, za katero naj bi 25-letnik delal, je 29-letni Kranjčan, ki so ga prijeli 27. avgusta in naj bi se ukvarjal z vrsto nezakonitih poslov: od tihotapljenja drog do nezakonitega nakupa nepremičnin v Bosni in Hercegovini in na Kosovu. Soudeležen pa naj bi bil tudi pri piramidni igri v tujini.

Med drugim naj bi omenjeni Kranjčan, ki je lastnik treh avtomobilov v vrednosti 150.000 evrov, vložil tudi vlogo za pridobitev socialne pomoči.

Policijska preiskava
Velički je povedal, da so tri osumljence 29. avgusta privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanje odredil pripor. Zoper ostale potekajo preiskovalni postopki, dve osebi pa sta še v tujini.

Ujeti mednarodni združbi so bili policisti na sledi že nekaj časa. Operacija se je začela januarja letos, potekala pa je na območjih kranjske, ljubljanske, celjske in mariborske policijske uprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.