Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

V bolnišnici le še 16-letnica

test velike slike 2 test
Včeraj zgodaj zjutraj se je na gorenjski avtocesti zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen nemški avtobus. 11 ljudi je poškodovanih, v bolnišnici le še 16-letnica.

Deset od enajstih nemških državljanov, ki so jih po jutranji nesreči avtobusa na avtocesti Kranj - Ljubljana prepeljali v ljubljanski klinični center, je utrpelo le lažje poškodbe in so jih že dopoldne odpustili. 16-letno dekle je doživelo zlom treh ledvenih vretenc, a je njeno stanje stabilno, je po poročanju STA povedal nadzorni travmatolog Matej Kastelec.

V avtobusu je bilo poleg 46-letnega voznika in drugega voznika še 26 potnikov, vsi so državljani Nemčije. V nesreči se je 11 oseb poškodovalo – po zadnjih podatkih ena huje, in sicer 16-letno dekle, ki je utrpelo poškodbe hrbtenice. Poškodovan je tudi 47-letni voznik avtobusa, nihče pa ni v smrtni nevarnosti. Takoj po nesreči so posredovala reševalna vozila, zdravniške ekipe pa so poškodovane potnike že prepeljali v bolnišnico.

Reševalci so poskrbeli tudi za tiste potnike, ki v nesreči niso bili poškodovani, in jih prepeljali v bližnji hotel, kasneje pa so odpotovali naprej proti Novigradu, kamor so bili namenjeni.

Zapeljal v jarek in se prevrnil na bok
Da bi ugotovili vzrok nesreče, so policisti za voznika odredili strokovni pregled na vsebnost alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi, za avtobus pa so odredili izredni tehnični pregled. Do nesreče naj bi po prvih ugotovitvah prišlo, ker naj bi voznik iz do sedaj še neznanega vzroka v ravnem delu avtoceste brez zaviranja zavil desno izven vozišča, kjer je zapeljal v obcestni jarek in se prevrnil na bok. V nesreči ni bilo udeleženo nobeno drugo vozilo, vzrok nesreče in njene okoliščine pa policisti še preiskujejo.

Že druga nesreča v mesecu dni
To je že druga hujša nesreča avtobusa na gorenjski avtocesti v zadnjem mesecu. Pretekli mesec se je na avtocesti Kranj–Torovo v smeri proti Ljubljani zgodila huda prometna nesreča nemškega avtobusa, polnega otrok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.