Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

V Budimpešti se je zgodila Lipa

1/6
Žurnal24 main
Incident v priljubljeni diskoteki v Budimpešti. Tri dekleta umrla med prerivanjem. Mediji poročajo, da naj bi preplah povzročil obračun z nožem, kar pa policija zanika.
Fotografije s kraja tragičnega dogodka si oglejte TUKAJ.

Tragični dogodek se je zgodil v priljubljeni diskoteki West Balkan, ki se razteza na več nadstropjih. Starost umrlih deklet ni znana, drugih žrtev pa naj ne bi bilo.

Preiskovalci vzroka za preplah še niso potrdili. Po prvih neuradnih navedbah naj bi ga sprožil spopad z noži znotraj lokala, a je policija to možnost že zavrnila. Po navedbah očividcev je množica nenadoma začela dreti proti izhodu in garderobam.

Ko je na kraj dogodka prišla policija, je zaprla dostop do diskoteke. Na stotine mladih ljudi je moralo preživeti noč na bližnji železniški postaji, saj so v paniki pustili v diskoteki plašče in ključe svojih domov in avtomobilov.

Policisti tudi preučujejo možnost, da je bilo v lokalu preveč ljudi, prav tako pa ugotavljajo, če ima diskoteka zadostno število izhodov v sili.

Madžarska Lipa
Dogodek spominja na tragedijo pred slovensko diskoteko Lipa v bližini Ljubljane, v kateri so decembra 2005 umrla tri dekleta, stara 15 in 17 let. V diskoteki je potekala zabava, na katero je bil vstop do 22. ure brezplačen. Pred diskoteko se je zato malo pred to uro zbrala množica ljudi, ki je želela vstopiti, vendar je prišlo do prerivanja. Tri dekleta so padla, množica pa jih je poteptala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.