Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

V čelnem trčenju umrlo 6 ljudi

Nesreča, Madžarska
1/6
EPA
Na Madžarskem sta čelno trčila tovornjak s slovenskimi tablicami in avtobus. Umrlo je šest ljudi, med njimi tudi Slovenec.

V nesreči romunskega avtobusa in tovornjaka s slovenskimi registrskimi tablicami so na avtocesti na Madžarskem v čelnem trčenju umrli dva potnika in dva voznika na avtobusu ter voznik tovornjaka, 23 je ranjenih. Voznik tovornjaka je bil slovenski državljan, po poročanju Radia Slovenija je bil zaposlen v Calcit Kamniku, kjer pa nam tega niso ne potrdili ne zanikali. Na ministrstvu za zunanje zadeve pa so nam povedali, da "je slovenska ambasada v Budimpešti v stiku z lokalno policijo. Postopki identifikacije ponesrečenca so še v teku".

Vsi omenjeni so umrli ob trčenju. Eden od potnikov na avtobusu je umrl v bolnišnici, trije so huje ranjeni, 19 pa lažje.

Na avtobusu, ki je bil iz Romunije na poti v Španijo, je bilo 40 potnikov, večina pa jih je v času nesreče spala. Nesreča naj bi se zgodila zaradi preutrujenosti voznika, ko je avtobus zapeljal na nasprotni vozni pas. Kraj nesreče je bil po tragičnem dogodku prekrit s cementnim prahom, ki ga je vozil tovornjak, vse naokrog pa ležijo kosi prtljage potnikov z avtobusa.

To je po poročanju madžarskih medijev že druga tovrstna nesreča v dveh dneh. V nedeljo zvečer sta na namreč na meji z Avstrijo trčila češki avtobus in slovaški tovornjak. Umrla sta dva potnika, 51 je bilo poškodovanih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.