Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

V Cinkarni Celje za več kot 200 tisoč evrov škode

cinkarna Celje Mojca Marot
Petkova delovna nesreča v Cinkarni Celje je po prvih ocenah uprave povzročila za okoli 210 tisoč evrov škode. V podjetju trenutno odpravljajo posledice nesreče. Poškodovani razklopni stolp so izločili iz proizvodnje, tako da jih zdaj obratuje pet od skupno šestih.

 

Po čiščenju poškodovanega razklopnega stolpa vzrok petkove delovne nesreče, ki se je pripetila v proizvodnem obratu pigmenta titanovega dioksida, še vedno ni znan. Vse pa kaže, da je šlo za izjemno neugoden splet okoliščin. Podrobnosti o dogodku bodo znane po zaključku kriminalistične preiskave.

V nesreči so se poškodovali trije delavci, eden izmed njih je utrpel hude poškodbe in se zdravi v ljubljanskem kliničnem centru.

Nesreča se je zgodila v obratu pri procesu razklapljanja in raztapljanja titanove rude v razklopnem stolpu, visokem približno 12 metrov.

Zaposleni, ki so postopke nadzirali v nadzorni sobi obrata, so opazili, da kemijski proces v stolpu ni potekal kot običajno, zato so odprli odprtino na pokrovu stolpa. Pri tem je nastala eksplozija. Vroča tekočina je poškodovala dva delavca, enega pa je po navedbah policije najverjetneje poškodoval del trdne snovi, ki je ob eksploziji priletel iz stolpa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.